- Blog »
- Redlights nieuws »
- Wat als je lichaam neen zegt tegen de pil?
Wat als je lichaam neen zegt tegen de pil?
woensdag, 22 april 2015 - Ben Redlights nieuws
Soms kan het gebeuren dat vrouwen niet goed reageren op de pil. Geen paniek! Dit betekent niet dat zij nu alleen maar onveilig seks kunnen hebben. Immers zijn er ook nog andere anticonceptiemiddelen die voorkomt dat ze zwanger worden.
Dit artikel biedt enkele andere mogelijkheden aan die vrouwen die last hebben van de pil kunnen gebruiken wanneer zij niet zwanger willen worden.
De vaginale ring
De vaginale ring of ook wel naar Nuvaring (de merknaam van het product) is een anticonceptiemiddel dat zwangerschappen voorkomt.
De kunstmatige hormonen progesteron en oestrogeen dat de ring afstoot zorgen er immers voor dat er geen eisprong plaatsvindt, het slijm van de baarmoederhals taai wordt, waardoor de zaadcellen er moeilijk doorkunnen en ten slotte voorkomt het dat een bevruchte eicel zich kan innestelen in de slijmvliesbekleding van de baarmoeder.
De ring is gemakkelijk aan te brengen in de vagina. Bij eerste gebruik van de ring ben je wel pas na zeven dagen beschermd. Willen jij en je partner in die zeven dagen seks hebben, dan is het gebruik van een condoom een must!
Ondervinden jij en je partner last tijdens de seks, dan mag je de ring tijdelijk uitdoen! Let op, de ring mag maximaal drie uur zich uit de vagina bevinden. Verstrijkt deze periode, dan moet je hem vervangen door een nieuwe ring. Net zoals de pil kun je als vrouw je menstruaties regelen.
Ook kun je je menstruatieperiode eens overslagen, al wordt het afgeraden om dit frequent te doen.
De anticonceptiepleister
Deze pleister van vier op vier centimeter brengt de vrouw aan op haar huid. Doordat de pleister de hormonen progestageen en oestrogeen in de bloedbaan terecht doet komen, voorkomt het net zoals de pil de zwangerschap.
Dit komt omdat er geen eisprong plaatsvindt, het slijm van de baarmoederhals taai wordt en een bevruchte eicel zich niet kan innestelen. De pleister mag je aanbrengen op je bovenarm, bil, rug, schouderbladen en bovenlichaam (maar niet de borsten!).
Indien de pleister los komt, kun je hem gewoon weer aanbrengen. De pleister dient wekelijks vervangen te worden. Aangeraden is om na drie weken een stopweek in te lassen, zodat de menstruatie kan plaatsvinden.
Hormonaal spiraal
Het hormonaal spiraal is een klein implantaat dat door de arts of gynaecoloog in de baarmoeder wordt aangebracht. Het grote voordeel is dat afhankelijk van het soort spiraal de vrouw drie tot vijf jaar beschermd is tegen zwangerschappen. De meeste van dit soort spiralen geven een kleine hoeveelheid progestageen af waardoor het slijm van de baarmoederhals taai wordt en een eventueel bevrucht eicel zich niet kan innestelen.
Genoeg van hormonen of reageer je niet goed op hormonen?
Sommige vrouwen reageren echter niet goed op de hormonen die vaak nodig zijn om de zwangerschap te beletten.
Ook toont recent onderzoek aan dat de hormonen bij langdurig gebruik de kans op kankers en andere ziektes verhogen. Wil je geen hormonen gebruiken, maar wil je ook niet zwanger worden dan kunnen jij en je partner overwegen tot sterilisatie van een van jullie beide. Bij de man is dit het gemakkelijkste en wordt deze kleine ingreep vasectomie genoemd.
De seksprestaties van je man blijven wel ongewijzigd. De vasectomie voorkomt enkel dat er zaadcellen in het sperma van de man zitten. Zijn natuurlijke testosteronproductie blijft ongewijzigd.
Relax Massages met Happy end
Professionele ontspannende massages met een happy ending
(+32) 0467/68.98.26
Victoria SECRET GARDEN
LES PLUS BELLES FILLES ET FILLES AU VICTORIA SECRET GARDEN.
(+32) 0489/48.30.52
Nouveau salon a Meise
LES PLUS BELLES FILLES DE MEISE AU VICTORIA SECRET GARDEN.
(+32) 0489/48.30.52